ADVIES OP MAAT

Specialistische reiniging

Heeft u een reinigingsklus waar water en zand niet inzetbaar zijn of niet het gewenste resultaat behalen, dan kan droogijsstralen voor u de uitkomst zijn.

Toepassingen droogijs van Droogijsstraal

Deze reinigingsmethode wordt voor vele toepassingen ingezet. Hiernaast hebben we de meest voorkomende vragen weergegeven.

ideaal voor complexe oppervlakten

Meest gestelde vragen

Algemeen
 1. 1
  Wat is de werking van droogijsstralen?

  Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van vaste koolzuurpellets (van –79°C). Deze pellets worden in de straalmachine door een persluchtstroom vervoert naar het straalpistool en worden met kracht tegen het te reinigen oppervlakte gespoten.
  Droogijs bestaat uit zuivere kooldioxide, ofwel vaste koolzuur. De ijspellets hebben een vorm van circa 5mm lang en 3mm dik. Droogijs bevat geen water. De pellets gaan over van een vaste vorm naar gasvorm.

  De reinigende werking van droogijsstralen is een combinatie van drie principes:
  1. Inslag
  De inslag is een combinatie van de persluchtstroom die de droogijspellets versnellen en de grote van de straalnozzle, waardoor kinetische energie omgezet wordt in reinigingskracht.
  2. Thermoshock
  Door het verschil in temperatuur tussen het droogijs en het te reinigen oppervlak ontstaan er scheurtjes in de te verwijderen laag. Hierdoor springt de vervuiling los van de oppervlakte.
  3. Micro-Explosie
  Door de overdracht van de koude (-79 graden) droogijspellets op het relatief warm te reinigen oppervlak verandert het vaste koolzuur razendsnel naar de gasvorm. Het volume wordt ongeveer 700 maal groter dan het droogijsdeeltje. Hierdoor ontstaat een liftende werking, waardoor het inmiddels loszittende vuil door de persluchtstroom wordt afgevoerd.

   

 2. 2
  Wat is het voordeel van Intelblast droogijsstraalunits?

  Onze Intelblast droogijsstraalmachines zijn geproduceerd met de meest geavanceerde technologieën en daarnaast zijn vele jaren ervaring gebruikt voor het creëren van ongekend sterke, energiezuinige en gebruiksvriendelijke straalmachines. Ze zijn industrieel gevormd en bedrijfszeker. Bovendien kunt u bij deze prijsgunstige straalmachines rekenen op een hoge productie, zeer zuinig (ijs)gebruik en storingsvrij werken met een maximaal reinigende werking. Probeer de magie!

Grafische & kunststof Industrie
 1. 1
  Kan ik mijn machine van (aangekoekte) inkt ontdoen zonder deze te monteren.

  Jazeker, met droogijs kunt u in de grafische industrie de machines reinigen zonder deze te demonteren. Dit levert u zeer veel tijdwinst op.

 2. 2
  Kan ik de papierresten verwijderen van de machine?

  Jazeker, met droogijs kunt u in de papier machines fantastisch reinigen.

 3. 3
  Kan ik rubber en kunststofresten verwijderen?

  Ja, in veel gevallen kan met droogijs rubber en kunststof verwijdert worden zonder de ondergrond te beschadigen. Met name bij matrijzen (mallen) is reinigen met droogijs een snelle en effectieve manier van reinigen.

Automotive
 1. 1
  Kan ik een motorblok reinigen zonder deze te demonteren?

  Jazeker, u kunt, zonder dat u het motorblok uit elkaar hoeft te halen, het motorblok reinigen.

 2. 2
  Kan ik het elektronische gedeelte van een voertuig reinigen zonder schade aan te richten?

  Jazeker, u kunt de elektronische gedeeltes zonder problemen reinigen.

 3. 3
  Kan ik de bekleding van een voertuig reinigen?

  Jazeker, en doordat er niet of nauwelijks water aan te pas komt, kunt u het voertuig ook direct weer gebruiken. Dit in tegenstelling tot het reiniging met de veelal ingezette extractiereiniger.

 4. 4
  Kan ik de een voertuig kaal stralen met droogijs?

  Nee, de vervuiling op de laklaag wordt verwijdert zonder de laklaag aan te tasten, de laklaag zelf wordt er dus niet mee verwijderd. Door, bij droogijsstralen, de druk op te voeren boven de 10 bar kan men pleksgewijs wel kaal stralen.

Brandschade
 1. 1
  Kan ik roet bij brandschade reinigen?

  Jazeker, roet is te reinigen met behulp van droogijsstralen. En doordat droogijs geen waterresidu achterlaat kunt u in vele gevallen het roet probleemloos verwijderen.

 2. 2
  Kan ik mijn machine van (aangekoekte) inkt ontdoen zonder deze te monteren.

  Jazeker, met droogijs kunt u in de grafische industrie de machines reinigen zonder deze te demonteren. Dit levert u zeer veel tijdwinst op.