DROOGIJSSTRALEN

Droogijsstralen

Droogijsstralen, de reinigingsmethode waarbij u geen water maar koolzuur in vaste vorm gebruikt om vervuiling van oppervlakken en objecten te verwijderen.
U reinigt een object zonder (water)residu, wat betekent dat elektrische omgevingen zonder problemen kunnen worden gereinigd en dat bijv. vervuilde motoren of machines niet gedemonteerd hoeven te worden. Hierdoor is er een minimale verstoring van het (bedrijfs)proces met een maximaal resultaat.

voor
Droogijsstraal motorblok-reinigen-voo
na
Droogijsstraal motorblok-reinigen-na

bespaar water gebruik tot wel 80%

Video

Toepassingen

Onze droogijsstraalmachines kunnen voedsel-, olie-, vet-, lijm-, hars-, paraffine-, inkt-, aanslag- en koolstofresten verwijderen. Het reinigen door middel van droogijs kent vele toepassingen:

Automotive reiniging: motorblok reiniging, interieurreiniging, verwijderen van teer en verwijderen van belettering

Facilitaire reiniging: oppervlakte reiniging, reiniging van bekleding

Food: productiebanden, machines, koelingen, ventilatiekanalen, elektrische panelen en printplaten reinigen

Grafische industrie: reinigen van drukpersen

Industriële reiniging: mallen, ventilatiekanalen, motoren en productiebanden reinigen

Kunststof/rubberindustrie: matrijzen reinigen

Brandschade schoonmaken d.m.v. het verwijderen van roet

Jachtbouw: antifouling verwijderen en reinigen van bekleding

Milieuvriendelijk droogijsstralen

Droogijsstralen is de manier om milieuvriendelijk en droog te reinigen, én zonder extra afval. Droog, geen beschadigingen, niet giftig en niet geleidend. En het geeft daarnaast een minimale verstoring van het bedrijfsproces.

Droogijsmachines huren

U kunt bij ons een  droogijsmachine huren. Graag adviseren wij u wat voor uw reinigingsvraagstuk de beste oplossing is. Wilt u echter geheel ontzorgd worden bij het reinigen van uw object? Ook dat kan. U kunt één van onze partnerbedrijven inhuren. Zij zullen van A tot Z ontzien.

De reinigende werking van droogijsstralen

Droogijsstralen of ijsstralen  is een reinigingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van vaste koolzuurpellets (van –79°C). Deze pellets worden in de straalmachine door een persluchtstroom vervoert naar het straalpistool en worden met kracht tegen het te reinigen oppervlakte gespoten. Droogijs bestaat uit zuivere kooldioxide, ofwel vaste koolzuur. De ijspellets hebben een vorm van circa 5mm lang en 3mm dik. Droogijs bevat geen water. De pellets gaan over van een vaste vorm naar gasvorm.

De reinigende werking van droogijsstralen is een combinatie van drie principes:

1. Inslag
De inslag is een combinatie van de persluchtstroom die de droogijspellets versnellen en de grote van de straalnozzle, waardoor kinetische energie omgezet wordt in reinigingskracht.

2. Thermoshock
Door het verschil in temperatuur tussen het droogijs en het te reinigen oppervlak ontstaan er scheurtjes in de te verwijderen laag. Hierdoor springt de vervuiling los van de oppervlakte.

3. Micro-Explosie
Door de overdracht van de koude (-79 graden) droogijspellets op het relatief warm te reinigen oppervlak verandert het vaste koolzuur razendsnel naar de gasvorm. Het volume wordt ongeveer 700 maal groter dan het droogijsdeeltje. Hierdoor ontstaat een liftende werking, waardoor het inmiddels loszittende vuil door de persluchtstroom wordt afgevoerd.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u graag dat wij bij u op locatie langskomen om de mogelijkheden te bespreken? Maak dan via onderstaand formulier vrijblijvend een afspraak.

  • 8 + 80 =