Automotive

Motorblok reinigen

Voor een motorblok reinigen moet u normaal gesproken het motorblok demonteren, reinigen en weer monteren. Waarbij de standaard reiniging vaak te wensen over laat. Met droogijsstralen kunt u het motorblok schoonmaken zonder deze te verwijderen; droogijs komt in alle hoeken en gaatjes en verwijderen al het vuil zonder het motorblok te beschadigen. Ook de elektrische componenten lopen geen schade op doordat er niet of nauwelijks water voor gebruikt wordt.

Reinigingsoplossingen in de Automotive industrie

In de automotive wordt heel veel gereinigd met droogijs. Denk hierbij aan het reinigen van exterieur en interieur, het schoonmaken van motorblokken, het verwijderen van belettering op voertuigen. Maar ook aan het verwijderen van rubber en lasrestanten in de werkplaatsen. Droogijs is hierbij het ideale middel om in te zetten. Hieronder een overzicht van verschillende reinigingsoplossingen in de automotive industrie;

Motorblok reinigen

Het grote voordeel van een motorblok schoonmaken met droogijs is dat het motorblok niet gedemonteerd hoeft te worden. Bekijk in het filmpje hoe het motorblok reinigen in de praktijk wordt uitgevoerd.

voor
Droogijsstraal motorblok-reinigen-voo
na
Droogijsstraal motorblok-reinigen-na
Video

Reinigen van interieur

De binnenkant van een voertuig wordt veelal gereinigd met een extractiereiniger en chemicaliën, waarna het voertuig meerdere dagen moet drogen. Reinigen met stoom heeft een droogtijd van ongeveer 1 uur en bij reiniging met droogijs is er helemaal geen wachttijd. Door de kracht (en de warmte) van de (stoom)straal op het te reinigen oppervlak laat het vuil los en reinigt u snel en effectief.

voor
na
Video

Verwijderen van teer

Teer verwijderen is een tijdrovende klus met een eindresultaat die te wensen over laat. Door middel van droogijsstralen kunt u het teer perfect verwijderen zonder de lak van het voertuig te beschadigen met het beoogde resultaat.

voor
na
Video

Verwijderen van belettering

Belettering wordt veelal handmatig, in combinatie met chemicaliën en/of een föhn van voertuigen verwijderd. Dit is een zeer tijdrovende klus. Maar met droogijsstralen is de sticker, inclusief lijmresten, perfect en snel te verwijderen zonder de lak van het voertuig te beschadigen.

voor
na